Awokado z wędzonym łososiem i rukolą - przepis
Data dodania: 01 grudnia 2020
Awokado z wędzonym łososiem i rukolą - przepis

Jesienią i zimą powinniśmy szczególnie zatroszczyć się o urozmaiconą dietę. Łatwą w przygotowaniu i pyszną przekąską będzie uważane za jedno z najzdrowszych owoców świata – pełne wartości odżywczych - awokado. Wystarczy, że skropimy je sokiem z cytryny i wypełnimy rukolą oraz wędzonym łososiem. Tak skomponowana przekąska będzie nie tylko smaczna i efektowna wizualnie, ale przede wszystkim zdrowa.

Awokado z wędzonym łososiem i rukolą

 

Składniki:

 

Rukola myta marki Eisberg 100 g

awokado 2 szt.

łosoś wędzony ok. 50 g

mała czerwona cebula 1 szt.

pół cytryny

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę. Środek skropić sokiem z cytryny (wówczas nie ściemnieje), wypełnić Rukolą, podzielonym na kawałki wędzonym łososiem oraz pokrojoną w pióra czerwoną cebulą. Oprószyć do smaku solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

 

Informacja
Aktualnie przegladasz wersje elubin.pl dla telefonow komorkowych. Zapraszamy do odwiedzenia strony glownej portalu.

Copyright © 2006-2023 Portal Lubina. Wszelkie Prawa Zastrzezone.